• Benvingut a l’Associació d’Antics Alumnes de l’Escola PàlcamJa podeu formar-ne part
  • L'Escola Pàlcam fa 60 anys
  • L'Escola PàlcamUna escola amb història
  • Es constitueix L’Associació Alumni Pàlcam
Benvingut a l’Associació d’Antics Alumnes de l’Escola Pàlcam1 L'Escola Pàlcam fa 60 anys2 L'Escola Pàlcam3 Es constitueix L’Associació Alumni Pàlcam4
Història

L’escola Pàlcam va ser fundada pel matrimoni Cagigós – Palacín l’any 1955.El Sr. Antoni Francesc Cagigós i la Sra. Mercè Palacín, moguts per una gran inquietud i vocació pedagògica, van crear aquell any el que llavors era una petita escola de caire molt familiar situada en una torreta del carrer Rosalia de Castro, al mateix lloc on actualment es troba l’edifici B i l’entrada principal de l’escola. Van posar les bases d’un projecte educatiu que volia desenvolupar al màxim les capacitats dels seus alumnes en totes les dimensions: física, intel·lectual, emocional i espiritual. L’escola, al llarg d’aquests 60 anys, ha anat realitzant ampliacions successives per tal d’augmentar la seva oferta formativa i adaptar-se a les reformes educatives que s’han anat succeint al llarg dels anys i als grans canvis socials que s’han produït.

Fins a l’any 1973, l’escola va impartir el batxillerat elemental. En els anys 70, l’escola gaudia d’unes espaioses instal·lacions esportives i de la piscina, que va ser una de les primeres a nivell escolar que es van construir a Catalunya. Al curs 1980-81, es va inaugurar la segona ampliació de l’escola, l’edifici A, on actualment hi ha les aules dels alumnes de secundària i batxillerat. A partir de la dècada dels 90, i amb motiu de la implantació de l’ESO, es va ampliar el nombre de línies educatives: es va passar a quatre línies d’educació infantil i primària i van entrar en funcionament els edificis C i D. A la dècada del 2000, l’escola va incorporar a la seva oferta cicles formatius de grau mitjà i superior i va posar en funcionament l’edifici E del carrer Castillejos.

La direcció de l’escola, conscient del fort creixement quantitatiu dels darrers anys, va iniciar el curs 2003-2004 una reflexió estratègica de cara a establir els mitjans per garantir la qualitat dels serveis que ofereix i continuar satisfent les necessitats i expectatives dels alumnes, dels pares i del personal de l’escola. És per això que des de fa set anys participa al projecte Qualitat de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i ha fet una aposta decidida per l’ús de les noves tecnologies a totes les seves etapes educatives. Durant el curs acadèmic 2007-08 l’escola va assolir la certificació de la norma ISO 9001 a l’etapa de cicles formatius,amb el número de registre 9224, per part de l’empresa certificadora ECA. El mes de febrer de 2011 va obtenir la certificació de la norma ISO 9001 per a totes les etapes educatives per part de l’empresa TUV.

L‘adaptació constant als grans canvis educatius que ha tingut el sistema educatiu en les darreres dècades i al mateix temps, la fidelitat als seus principis i valors, presents des dels seus orígens, han configurat el que avui és l’escola Pàlcam: una escola en la qual més de 1200 famílies segueixen confiant l’educació del seus fills.

Escola Pàlcam- Tel. 93 435 97 49
C/ Rosalía de Castro, 30-34
C/ Castillejos, 361 08025 BARCELONA
Copyright 2015- Tots els drets reservats